Geelikynttilöiden valmistus… Se on ehdottomasti hauskaa ja mahdollisesti kannattavaa.

By | 28 maaliskuun, 2024

Kynttilöitä rakastavat niin nuoret kuin vanhatkin, mutta geelikynttilöistä on nopeasti tulossa seuraava iso juttu. Osa geelikynttilöiden viehätyksestä on se, että niiden avulla voit olla luova ja taiteellinen. Geelikynttilän personointi on lähes vaivatonta, joten se sopii erinomaisesti arkeen tai kauteen sopivaksi lahjaksi. Toinen syy on se, että ne palavat hitaammin kuin parafiini- tai vahakynttilät, joten ne kestävät kauemmin.

Kun ostat vahaa geelikynttilöiden valmistukseen, muista, että sitä myydään yleensä kolmessa eri tiheydessä: korkeassa, keskitiheässä ja matalassa. Jos haluat erityisen voimakkaan tuoksuisen kynttilän, valitse korkeatiheyksinen geeli, koska öljyt imevät tuoksua paljon paremmin kuin keskitiheä tai matalatiheä vaha, mikä tarkoittaa, että kynttilästäsi lähtee voimakkaampi tuoksu.

Kun sulatat vahaa geelikynttilöitä varten, käytä tarttumatonta monitoimikeitintä perinteisen kaksoiskattilan, paistinpannun tai kattilan sijaan. Tämä johtuu siitä, että geelivaha on raskaampaa kuin muut vahat, ja monitoimikeittimen käyttö voi nopeuttaa sulamisprosessia.

Jotta geelivahaan ei muodostuisi ilmakuplia, älä käytä geelivahan sekoittamiseen puisia välineitä tai kovasta muovista tai metallista valmistettuja välineitä.

Geelivahan viskositeetti on korkeampi kuin muiden kynttilävahojen, joten sitä voi olla vaikeampi kaataa muottiin. Sen muovaaminen kestää myös kauemmin, koska vahan tiheys on suurempi.

Yksi geelikynttilöiden hämmästyttävistä asioista on geelin paksuus ja kyky ”roikkua” tai ”kellua” erilaisia esineitä kynttilän sisällä. Voit myös olla luova ja muokata värejä käyttämällä elinvoimaisia, runsaita nestemäisiä väriaineita geelikynttilöiden valmistuksessa. Nestemäiset väriaineet säilyttävät geelivahan läpikuultavuuden – tarvitset vain muutaman pisaran väriainetta, joten ole varovainen ja hienovarainen, kun lisäät väriainetta vahaan. Et halua pilata kynttilääsi yliannostuksella. Älä käytä geelikynttilässäsi vaatteiden väriaineita, lasten värikyniä, saippuaväriaineita äläkä ruoan väriaineita – näitä väriaineita ei ole tehty erityisesti kynttilöitä varten, ja ne voivat palaa väärin.

Jos et ole täysin tyytyväinen valmiiseen tuotteeseesi, älä huoli.

Jos tuoksu on liian voimakas… Sulata geeli uudelleen ja lisää se uuteen kaadettavaan tuotteeseen.

Onko kynttilän sävy liian tumma? …sulata geeli uudelleen ja lisää kirkas geeli uuteen kaatoon.

Sävy on liian vaalea…sulata geeli uudelleen lisätäksesi väriä ja kaada sitten.

Etkö pidä kynttilän ulkonäöstä? …Sulata geeli uudelleen ja poista upotus, kuumenna geeli uudelleen ja aseta upotus takaisin….

Pienellä kokeilulla voit oppia tekemään geelikynttilöitä nopeammin kuin uskotkaan. Erilaisilla upotuksilla, väreillä ja tuoksuilla vain mielikuvitus on rajana.

Näiden ohjeiden avulla pystyt tekemään geelikynttilöitä turvallisesti, nopeasti ja hauskasti.

Aloitetaan siis!

Onko sinulla välineitä kunnon kynttilän tekemiseen? Jos ei ole, lue yllä olevat ohjeet huolellisesti ja etsi askartelukaupasta tai verkkoversio… Kuten näet, useimmat välineet voi ostaa edullisesti paikallisesta Walmartista tai Targetista.

Nyt sinun tarvitsee vain nousta sohvalta ja toteuttaa suunnitelmasi.

Pidä hauskaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *