keraaminen kruunu

By | 10 joulukuun, 2023

Keraaminen kruunu on hammaslääkärin valmistama pysyvä proteesi, joka asetetaan hampaan päälle. Keraamiset kruunut valmistetaan kestävästä ja luonnollisen näköisestä materiaalista, joka on suosittu vaihtoehto perinteisille metallisille kruunuille.

Keraamisen kruunun edut

Keraamiset kruunut tarjoavat useita etuja verrattuna muihin vaihtoehtoihin. Niiden luonnollinen ulkonäkö tekee niistä huomaamattomamman vaihtoehdon, ja ne voidaan räätälöidä täydellisesti potilaan hampaiden väriin ja muotoon. Lisäksi keraamiset kruunut ovat allergiaystävällisiä ja kestäviä, mikä tekee niistä pitkäikäisen ratkaisun hampaan korjaamiseen.

Kruunun asentaminen

Keraamisen kruunun asentaminen vaatii useita käyntejä hammaslääkärillä. Ensin hampaasta otetaan jäljennös, jonka perusteella kruunu valmistetaan. Sen jälkeen hampaan pinta hiotaan sopivaksi kruunua varten, ja lopuksi kruunu pysyvästi kiinnitetään paikoilleen. Koko prosessi voi kestää useita viikkoja riippuen kruunun valmistusajasta.

Johtopäätös

Keraaminen kruunu on houkutteleva vaihtoehto hampaan korjaamiselle sen luonnollisen ulkonäön ja kestävyyden ansiosta. Vaikka sen asentaminen vaatii useita käyntejä hammaslääkärillä, lopputulos on usein laadukas ja pitkäikäinen. Keraamisten kruunujen suosio kasvaa jatkuvasti niiden monien etujen takia.

UKK

1. Kuinka kauan keraaminen kruunu kestää?

Keraaminen kruunu voi kestää useita vuosia, jopa vuosikymmeniä, riippuen siitä, miten hyvin siitä huolehditaan.

2. Aiheuttaako keraaminen kruunu allergisia reaktioita?

Ei, keraaminen kruunu on yleensä allergiaystävällinen vaihtoehto, koska se ei sisällä metalleja.

3. Miten keraaminen kruunu eroaa perinteisestä metallisesta kruunusta?

Keraaminen kruunu tarjoaa luonnollisemman ulkonäön ja se on allergiaystävällisempi vaihtoehto verrattuna perinteiseen metalliseen kruunuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *