kiiltävä vai matta laatta kylpyhuoneeseen

By | 24 joulukuun, 2023

Kun suunnittelet kylpyhuoneesi remontointia, valintasi laatan kiillon suhteen voi vaikuttaa huoneen lopulliseen ilmeeseen. Kiiltävä ja matta laatta ovat molemmat suosittuja vaihtoehtoja, ja kummallakin on omat vahvuutensa ja heikkoutensa.

Kiiltävä laatta

Kiiltävä laatta heijastaa valoa ja luo tilaan avaruuden tuntua. Se on myös helppo puhdistaa ja yleensä kestää hyvin kosteutta. Kiiltävä laatta voi kuitenkin olla liukas märkänä, joten se voi olla vähemmän sopiva valinta lattiaan.

Matta laatta

Matta laatta puolestaan luo kylpyhuoneeseen pehmeämmän ja lämpimämmän tunnelman. Se ei heijasta valoa samalla tavalla kuin kiiltävä laatta, joten se voi sopia paremmin niille, jotka haluavat luoda rauhallisen ja rentouttavan ilmapiirin kylpyhuoneeseen. Matta laatta voi kuitenkin olla hieman vaikeampi puhdistaa, sillä siihen saattaa tarttua enemmän likaa ja kosteutta.

Johtopäätös

Valinta kiiltävän ja matan laatan välillä riippuu ennen kaikkea omista mieltymyksistäsi ja käyttötarkoituksesta. Jos haluat luoda avaran ja raikkaan ilmeen kylpyhuoneeseesi, kiiltävä laatta voi olla hyvä valinta. Jos taas tavoitteenasi on luoda kodikas ja rentouttava tunnelma, voi matta laatta olla parempi vaihtoehto.

UKK

Mitä eroa on kiiltävällä ja matta laataalla?

Kiiltävä laatta heijastaa enemmän valoa, luo avaruuden tuntua ja on helppo puhdistaa. Matta laatta puolestaan luo pehmeämmän tunnelman ja voi sopia paremmin esimerkiksi lattiaan, sillä se ei ole yhtä liukas märkänä.

Mikä on parempi valinta kylpyhuoneeseen?

Valinta riippuu omista mieltymyksistäsi ja käyttötarkoituksesta. Sekä kiiltävä että matta laatta voivat olla hyviä valintoja, riippuen siitä minkä tyylin ja tunnelman haluat luoda kylpyhuoneeseesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *